Dienes Oliviu, student în anul II la specializarea Design, prezintă în cadrul expoziției Impuls o serie de lucrări create de-a lungul anilor de studiu, dar și lucrări create în timpul liber. În acestea, se pune accent pe realizarea machetelor 3D cu scopul vizualizării tuturor funcțiilor importante ale obiectului ales. În acest sens, lucrările conțin vederi detaliate ale interioarelor produselor cât și referințe la îmbinări și variante cromatice sau de forme. Tematica variază de la amenajări, diverse obiectede mobilier și obiecte de uz casnic, concepute în mod eficient și ecologic, până la modele-concept care se pot întâlni în jocurile video. Unele lucrări se disting prin complexitatea lor, cum ar fi Râșnița, care conține schițe detaliate cu mecanismul funcțional din interiorul ei, sau prin materialele si tehnologiile folosite la Casca de Snowboarding, unde se folosesc sisteme avansate de ventilație și materiale alese special pentru performanțe ridicate.
De remarcat este efortul studentului de a evita orice fel de scurtătură în procesul de modelare computerizată, sculptând detalii și aspecte ale produsului care, chiar dacă nu vor fi vizibile în unele randări, vor putea fi surprinse ușor în randările ulterioare.

Conf.univ.dr. Ștefan Gaie
Proiectul Impuls, organizat de Departamentul de Arte Vizuale al Universității din Oradea și de Asociația Culturală Ars Nobilis în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, are ca obiectiv stimularea, evidențierea și promovarea atât la nivel local cât și la nivel național a artiștilor studenți performanți.

Deschiderea va avea loc Holul Aulei Magna, Universitatea din Oradea, str. Universității nr.1.
Evenimentul pe facebook