De ce Oradea?
Pentru că Oradea este un vechi centru cultural, cu una dintre cele mai bine conservate arhitecturi art nouveau din această parte a Europei. Pentru că aici veți găsi, dincolo de tradiție și efervescență culturală, un corp profesoral deosebit și colegi minunați, dar și tinerețe și distracție, cu alte cuvinte, toate ingredientele necesare pentru a vă atinge potențialul creativ maxim.


Cine suntem noi?
Departamentul de Arte Vizuale din cadrul Facultății de Arte a Universității din Oradea oferă 5 programe de studii de nivel licență (Pictură, Grafică, Design, Arte decorative, Modă) și 2 programe de master (Arte plastice și multimedia, Design de obiect: modă și ambient).

Ce facem noi?
Noi punem accentul pe inovație și colaborare. Noi transformăm talentele creative în cariere. Suntem un departament practic, cu ambiții pentru absolvenții noștri, pentru carierele lor. Absolvenții noștri se întorc cu povești despre lucrurile deosebite pe care le fac, afacerile pe care le creează și premiile pe care le câstigă.

Ce veti face aici?
Studenții nostri fac mai mult decât sa învețe: creează. Noi încurajăm o cultură a creației în care studenții sunt învățați să găsească aplicații practice pentru tot ceea ce fac. Studenții noștri expun, își prezintă creațiile în diversele galerii de artă ale orașului. Studenții nostri sunt în permanență conectați cu lumea, ei călătoresc și învață, intră în contact cu colegi de-ai lor din alte țări prin sistemul de burse Erasmus.