S-a lansat noul Apel de proiecte pentru Bursele NAC, Neo Art Connect - ediția a II-a, 2024. Anuală, platformă și rețea națională de artă și știință.
Miercuri, 8 noiembrie 2023, la Goethe Institut București, Galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Art Connect au lansat Apelul de proiecte pentru Bursele NAC, Neo Art Connect - ediția a II-a, 2024, și programul de mentorat destinat tinerilor artiști, în cadrul celei de a doua ediții Neo Art CONNECT (NAC), platformă națională, rețea și Anuală de artă și știință, NAC 2024, susținută de BRD Groupe Société Générale.
 
Tema acestei ediții este “Changing Environments” și unul dintre cele mai importante elemente de noutate este dezvoltarea parteneriatelor internaționale pentru a oferi tinerilor artiști șanse în plus de cooperare și învățare. Astfel, președintele juriului Apelului de proiecte pentru Bursele NAC 2024, Christl Baur, Directoarea Festivalului Ars electronica din Austria, împreună cu membrii juriului, Horea Avram, istoric de artă și curator, Mihai Zgondoiu, artist și curator, Anca Boeriu, artist și profesor și Andreea Sandu, manager cultural, inițiator NAC, vor acorda cinci burse în valoare de cinci mii de euro.
În cadrul evenimentului de lansare a fost dezvăluit conținutul noului program dedicat tinerilor artiști ce poate fi accesat pe www.neoartconnect.ro, cu două schimbări semnificative față de prima ediție, creșterea valorii individuale a bursei, respectiv 1000 de euro, și creșterea vârstei de înscriere, până la 35 de ani. Perioada de depunere a aplicațiilor este 8 noiembrie - 30 decembrie 2023, iar anunțul câștigătorilor este planificat pentru 30 ianuarie 2024. Mai multe detalii aici  www.neoartconnect.ro.