Studenţii Facultăţii de Arte sunt invitaţi vineri, 14 mai, începând cu ora 12, la o întâlnire online cu artistul plastic Ciprian Mureşan, în cadrul workshop-urilor ROSE.

Unul dintre cei mai relevanți artişti români contemporani, Ciprian Mureşan a reprezentat România la a 57-a ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia şi este laureat al „Premiului pentru Desen Contemporan” oferit de Fondation d’art contemporain Daniel et Florence Guerlain.

Lucrările artistului Ciprian Mureşan au fost expuse în toată lumea, inclusiv la Centre Pompidou (Paris), Renaissance Society (Chicago) sau la New Museum (New York), precum şi în cadrul Bienalei de la Sydney. În lucrările sale (desene, filme de animaţie, fotografii, precum şi sculpturi şi montaje video), artistul evocă realităţile României de azi, raportul ambivalent al istoriei recente, sfârşitul comunismului, fascinaţia pentru Occident, pierderea tradiţiilor locale, un punct comun al operelor sale fiind inspiraţia oferită de schimbările fundamentale prin care au trecut şi trec societăţile din Europa de Est.) (https://www.revistasinteza.ro/ciprian-muresan-invitat...)