Ai peste 18 ani și ești cetățean al Uniunii Europene? Pregătește-te să explorezi Europa! 
Ce este DiscoverEU?
DiscoverEU este o inițiativă a Uniunii Europene care îți dă posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe inedite. Călătorind în special cu trenul (există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), vei putea admira varietatea nesfârșită a peisajelor și orașelor europene. Tinerii interesați au la dispoziție două runde de înscrieri în fiecare an. Solicitanții selectați vor primi un permis de călătorie.
Ești cetățean al Uniunii Europene și ai 18 ani? DiscoverEU își oferă șansa de a merge într-o călătorie care îți va permite să experimentezi libertatea de circulație în UE, să descoperi diversitatea Europei, să afli mai multe despre patrimoniul cultural și istoria acesteia și să intri în contact cu oameni de pe tot continentul. În plus, DiscoverEU îți permite să îți dezvolți competențe utile pentru viitor, cum ar fi independența, încrederea și deschiderea către alte culturi.  

Când are loc următoarea rundă de înscrieri?
De la lansarea inițiativei, în iunie 2018, aproape 70 000 de tineri au primit permise de călătorie DiscoverEU. Următoarea rundă de înscrieri va începe joi, 12 martie 2020, ora 12:00 (CET) și se va încheia joi, 26 martie 2020, ora 12:00 (CET). În ziua Z va apărea pe această pagină butonul „Înscrie-te acum”!

Pentru a fi eligibil, trebuie:

  • să te fi născut între 1 iulie 2001 (inclusiv) și 30 iunie 2002 (inclusiv)

  • să ai cetățenia uneia din țările fac parte din Uniunea Europeană la data luării deciziei de atribuire

  • să completezi corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate sau al pașaportului.

Apoi va trebui să răspunzi la un quizz (cu excepția cazului în care te-ai înscris ca membru al unui grup).
Dacă ești selectat, poți călători pe o perioadă de cel puțin 1 zi și cel mult 30 de zile, între 1 iulie 2020 și 28 februarie 2021.
Dacă suferi de un handicap sau de probleme de sănătate care îți îngreunează călătoria, vei primi asistență și sprijin. Consultă rubrica Întrebări și răspunsuri (C.19) pentru a afla mai multe. Detalii aici