Prezentarea va avea loc marți 28.05.2019 la ora 17:00, în foaierul Teatrului Regina Maria. Adresa: Piața Regele Ferdinand I, 4- 6.Atrasă atât de creația de modă cât și de ilustrația de modă și de crearea de broderii manuale, inspirată de creatori ca Alexander McQueen, Iris van Herpen sau Guo Pei, Andrea Saraziu, studentă în anul II la specializarea Modă, Design vestimentar, ne prezintă două colecții: Senshi și Zhang Daqian. Creațiile sale reușesc să ne introducă într-un univers care continuă să fascineze ochiul și imaginația europenilor: universul spiritualității japoneze. Dovedind o bună cunoaștere a istoriei costumului japonez, costumele Andreei Saraziu se impun printr-o ținută spectaculoasă, impresionând printr-un balans extrem de bine gândit între detalii și întreg și reușind remarcabila performanță de a se imprima pe retina noastră și de a ne rămâne în memorie.

• Colecția Senshi (războinic în japoneză) este o colecție inspirată din ținutele tradiționale japoneze, mai ales din celeale samurailor. Colecția s-a dorit inițial să fie una unisex, dar ulterior studenta a decis să se adreseze doamnelor,accentuând faptul că există și un alt mod de exprimare stilistică decât cel impus de societatea actuală.

• Colectia Zhang Daqian este de aceeasi inspirație, doar că aici punctul de pornire l-au constituit lucrările cunoscutului pictor chinez din secolul XX. Materialul folosit este satinul, pictat manual.

Cele două colecții demonstrează cu prisosință faptul că Andrea Saraziu se află pe acel drum care o va duce la găsirea uneimodaliăți de exprimare consonantă cu propria ei personalitate creatoare...

Conf.univ.dr. Ștefan Gaie

Proiectul Impuls, organizat de Departamentul de Arte Vizuale al Universității din Oradea și de Asociația Culturală Ars Nobilis în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, are ca obiectiv stimularea, evidențierea și promovarea atât la nivel local cât și la nivel național a artiștilor studenți performanți.

Evenimentul pe facebook 

Ecouri în presă: Maraton expozițional IMPULS II, a doua seară la Teatrul Regina Maria