Proiectul Impuls, organizat de Departamentul de Arte Vizuale al Universității din Oradea și de Asociația Culturală Ars Nobilis în parteneriat cu Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, are ca obiectiv stimularea, evidențierea și promovarea atât la nivel local cât și la nivel național a artiștilor studenți performanți.
Arta înseamnă, înainte de orice altceva, dialog. Dacă atelierul este spațiul în care studentul învață, experimentează și creează sub privirea ocrotitor-îndrumătoare a profesorului, galeria de artă este spațiul în care se împlinește cu adevărat menirea acestui parcurs educațional, este locul privilegiat în care creația artistică intră în contact cu cel căruia îi este destinată: publicul. Ieșirea din spațiul atelierului și pătrunderea în spațiul galeriei constituie pentru studentul-artist un adevăratu examen, având menirea de a confirma reușita întregului său travaliu.
Plecând tocmai de la premisa că expunerea este o împlinire firească și necesară a creației, în urma unei selecții riguroase, ne propunem ca pe parcursul unei săptămâni să prezentăm publicului iubitor de artă din Oradea profilurile artistice ale celor mai performanți cinci studenți de la Departamentul de Arte Vizuale din cadrul Universității din Oradea. Acest adevărat maraton al artei tinere va fi organizat în șapte spații expoziționale diferite în care vor fi grupate, sub forma unor expoziții personale, lucrări reprezentative pentru specificul celor șapte specializări din cadrul departamentului, cinci la nivel de licență: Pictură, Grafică, Arte Decorative, Modă, Design și două la nivel de master: Arte Plastice și Multimedia, Design de obiect: Modă și Ambient.

Program


Data

Specializarea

Student

Coordonator

Locul

Adresa

Ora

27.05.2019

Pictură

Alexandra Brezeanu

Paul Blînda

Galeria Quarc

Strada Cuza Vodă 21/A

18

28.05.2019

Modă

Andreea Saraziu

Mihaela Tătulescu

Teatrul Regina Maria

Piața Regele Ferdinand I, 4- 6

17

29.05.2019

Grafică

Ana Munteanu

Fekete Tiberiu

Muzeul Țării Crișurilor

Str. Armatei Române, 1/A

18

30.05.2019

Design de obiect

Ianina Baciu

Corina Baciu

Spațiu neconvențional

Complexul ERA Shopping Park, Oradea

18

31.05.2019

Arte Decorative

Alice Condurache

Corina Baciu

Tucano Coffee

Aurora Retail Mall

18

01.06.2019

Pictură și Multimedia

Tiberiu Zsoldi

Teofil Ioan Știop

Muzeul Orașului Oradea, Cetate Oradea

Piata Emanuil Gojdu, nr. 41

18

02.06.2019

Design

Oliviu Deines

AnaMaria Abrudan

Aula Magna

Strada Universității nr. 1

18