În perioada 15-21 august 2021, Școala de vară Art Atelier Oradea își așteaptă cursanții pentru o nouă serie de cursuri la specializările canto, flaut și pian. 

Asociația culturală Aesthete, în parteneriat cu Universitatea din Oradea – Departamentul Muzică al Facultății de Arte și cu Muzeul Țării Crișurilor, organizează în perioada 29.07-03.08.2021 o nouă ediție a seriei de evenimente culturale intitulate Pași spre măiestrie.

Prima ediție a Festivalului Baroc debutează miercuri 19.05.2021 la ora 10:00 cu un Happening Baroque la care vor lua parte studenții Facultății de Arte de la specializările Interpretare muzicală Instrumente și Modă - design vestimentar

Festivalul Vox Domini debutează online vineri 30 aprilie 2021 la ora 17:00 cu Concertul Pascal susținut de studenții Departamentului Muzică din cadrul Facultății de Arte la Biserica Romano-catolică Baratok

UPDATE 19.04.2021: WINNERS of The International Instrumental and Vocal Performance Contest -1st Online edition
All diplomas (prizes and participation ones) will be sent by organizers via e-mail within a month. The winners of special prizes will be contacted by organizers via e-mail. 

The International Instrumental and Vocal Performance Contest
 -1st Online edition organized by University of Oradea – Faculty of Arts / Music Department is dedicated to students from vocational Romanian and abroad institutions, as well as to young professional musicians 

UPDATE 19.04.2021 - CÂȘTIGĂTORII Concursului Internațional de Interpretare instrumentală și vocală, ediția I Online
Diplomele vor fi trimise prin e-mail de către organizatori în interval de o lună de la finalizarea concursului. Câștigătorii premiilor speciale vor fi contactați prin e-mail de către organizatori.

Ediția I Online
a Concursului Internațional de Interpretare instrumentală și vocală organizată de Departamentul Muzică al Facultății de Arte se adresează, pe de o parte, tinerelor talente în formare - elevi și studenți ai instituțiilor vocaționale din țară și străinătate și, pe de altă parte, tinerilor muzicieni profesioniști aflați la începutul carierei artistice.

Masterclass de vioară 

Proiectul Pași spre măiestrie, finanțat de Consiliul Județean Bihor, în parteneriat cu Departamentul de Muzică – Arte al Universității din Oradea și Universitatea Creștină Partium, organizează în perioada 24 anuarie,un curs de măiestrie cu:

  • Nagy Kalman la vioară – artist instrumentist solo – concertmaestru în cadrul Orchestrei Filarmonicii de Stat Oradea

ÎN ATENȚIA STUDENȚILOR DIN ANUL I

Evaluarea și selecția dosarelor studenților eligibili pentru a participa la Proiectul privind Învățământul Secundar – ROSE, subproiectul Combaterea abandonului școlar la Facultatea de Arte va avea loc în data de 15.10.2019.