În perioada 12 februrarie – 11 martie 2024 Fundația IACOB lansează în parteneriat cu Universitățile de Artă din România un concurs de creație adresat studenților de la Grafică și Design cu premiu în valoare de 1000 Euro.Înființată în 2017, Fundația Iacob are ca scop conservarea, cercetarea și promovarea operelor artiștilor Viorica și Gheorghe IACOB, a căror activitate artistică, de aproape jumătate de secol, a generat un impresionant patrimoniu de peste 2.000 lucrări de pictură, desen, grafică, tapiserie, sculptură și murală. Fundația își propune, totodată, să devină o oportunitate pentru tinerii artiști atât români, cât și din străinătate, prin organizarea de expoziții și prin promovarea acestora. Astfel, unul dintre proiectele de suflet ale Fundației Iacob constă în organizarea anuală a unui concurs de proiecte din diferite domenii de expresie artistică (fotografie, design, sculptură, pictură, grafică, murală, etc.).

Deoarece unul dintre cele mai importante obiective ale fundației este construirea și inaugurarea unui muzeu de artă în București, prin reconfigurarea, prin redimensionarea și prin reamenajarea atelierului în care soții Iacob au creat timp de cinci decenii, prima ediția a concursului de proiecte – FUNDAȚIA IACOB ART PRIZE 2024 – care se derulează în perioada 12 Februarie - 11 Martie 2024, invită studenții de la Design și de la Grafică de la toate Universitățile de Artă din România să propună o identitate vizuală pentru viitorul muzeu Iacob.
Concursul de proiecte constă în provocarea studenților de a propune identitatea vizuală a viitorului muzeu Iacob. Câștigătorul/câștigătoarea concursului va primi un premiu în valoare de 1.000 Euro net și va prezenta proiectul său în cadrul unui workshop, având posibilitatea de a povesti despre modul în care a ajuns la soluția grafică, provocările întâmpinate, sursele de inspirație, etc.

Concursul se desfășoară printr-un apel online de proiecte, avându-l în calitate de partener media principal pe DIPLOMA SHOW, și va fi jurizat de echipa Fundației Iacob (manageri și curatori), precum și de graficieni și de designeri consacrați și cu experiență din România.

Organizator: Concurs de proiecte Fundația IACOB ART PRIZE 2024: Fundația Viorica și Gheorghe Iacob, cu sediul în București, str. Constantin Sandu Aldea nr. 75, sector 1, având cod de înregistrare fiscală: 38494793

Parteneri Instituționali:
Universitatea Națională de Arte București
Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca
Universitatea din Oradea - Facultatea de Arte
Universitatea de Vest din Timișoara - Facultatea de Arte și Design
Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași
Universitatea din București - Centrul de Excelență în Studiul Imaginii

Partener Media Strategic:
DIPLOMA SHOW

Mai multe detalii: link