Vacanța de vară a fost, pentru câțiva studenți ai departamentului de Arte Vizuale al Facultății de Arte, una cât se poate de activă.

Viitori graficieni, au pictat și au învățat să facă obiecte de artă din sticlă, în Germania. În plus, cei șapte au profitat de ocazie pentru a vizita marile colecții de artă ale țării. Proiectul, care s-a întins pe durata a două luni, a fost posibil grație unui program Erasmus și implicării coordonatorului său, lect. univ. dr. Kante Meister.

Studenții orădeni au pictat în frescă, interiorul viitorului restaurant dedicat vizitatorilor fabricii gazdă din landul Brandenburg. În atelierele „Cristalica”, ei au învățat să creeze obiecte decorative din sticlă. Orădenii au fost cazați la căminele Facultății de Arhitectură din Cottbus. „Cazarea, transportul și vizitele la muzee au fost asigurate de partenerii germani”, explică lect. univ. dr. Kante Meister. Mai mult, spune el, studenții care s-au remarcat în activitate au primit, din partea conducerii „Cristalica”, recomandări pentru o viitoare colaborare și premii în bani. Nu în ultimul rând, orădenii au vizitat cele mai reprezentative muzee din Berlin. „Pentru un artist nu e deloc același lucru să vadă niște imagini, proiectate pe un ecran, sau să trăiască experiența nemijlocită a întâlnirii cu piese esențiale ale culturii umanității. Întâlnirea cu maeștrii, în muzeele de specialitate, reprezintă un reper în meserie pentru studenții de la Arte. Putem vedea în viitor, doar dacă înțelegem exemplele din trecut”, spune lect. univ. dr. Kante Meister.

Mai mult: www.media.uoradea.ro și www.crisana.ro